Objectius:
- Adquirir hàbits de comunicació en línia per tal de guiar el procés d’aprenentatge de l’alumnat.
- Facilitar la feina a nivell de departament de l’equip docent tractant aspectes de col·laboració en línia per tal planificar les classes i elaborar qualsevol document relacionat amb la docència.
- Impulsar la iteració alumnat-professorat a través d’algunes eines en línia.
- Mostrar al docent formes de crear eines avaluatives i coavaluatives i gestió dels resultats
- Crear contingut compartit amb l’alumnat en forma d’hiperdocuments
- Fomentar el treball en equip de l’alumnat veient aspectes relacionats amb la compartició de documents, treballs, projectes i pràctiques fetes en grup en un sol document.
Continguts:
1. El paradigma del treball al nigul: Google Drive 1.1. Emmagatzemar 1.1.1. Operacions bàsiques: penjar, baixar, mostrar, obrir i conversió de pdf 1.1.2. Còpies automàtiques de contingut multimèdia: imatges i vídeos 1.2. Organitzar el contingut: 1.2.1. Eliminació i restauració 1.2.2. Ordenació i recerca, canvi nom, moviment d’arxius i carpetes. 1.2.3. Historial d’activitat i versions 1.3. Compartir arxius i carpetes. 1.3.1. Maneres de compartir: propietat, editar, visualitzar. 1.3.2. Canvis: aturar o canviar permisos. 1.3.3. Establir propietat d’arxius 1.3.4. Compartir per enllaç. Conseqüències. 2. Avaluació, enquestes, seguiments amb Formularis de Google. 2.1. Concepte de formularis de Google. Temes 2.2. Els formularis com a eina per enquestes i avaluacions 2.2.1. Creació i edició, tipus de preguntes 2.2.2. Mostrar preguntes depenent de les respostes: arbre de seccions 2.2.3. Compartició amb col·laboradors. 2.2.4. Tipus de enviament de formularis: correu, enllaç i inserció. 2.2.5. Transformar una enquesta en qüestionari 2.2.6. Guardar les respostes al fulls de càlcul. 2.2.7. Veure i gestionar les respostes 2.2.8. Maneres d’informar a l’alumnat 2.3. Elaboració de rúbriques d’avaluació 2.3.1. Creació de rúbriques 2.3.2. Avaluar amb rúbrica 2.3.3. Interpretació i càlcul de resultats amb fulls de càlcul 3. Treball col·laboratiu amb hiperdocuments. 3.1. Què és un hiperdocumnent? 3.2. Elaboració i exemples. 4. El contingut en un sol lloc: Google Sites 4.1. Creació d’un lloc web centralitzat i temes 4.2. Google Sites clàssic i nou 4.3. Organització de pàgines 4.4. Adició de contingut 4.4.1. Text, imatges, vídeos 4.4.2. Inserció de documents, fulls de càlcul, presentacions i formularis 4.4.3. Publicar el lloc web 4.4.4. Accessibilitat 5. La classe virtual: Classroom 5.1. Què és Classroom i com funciona. 5.2. La carpeta relacionada al Drive: Classroom 5.3. Creació d’aules 5.4. Convidar alumnat i gestionar-lo. 5.5. Crear tasques i avaluar-les. 5.5.1. Tipus de tasques 5.5.2. Funcionament particular dels formularis 5.5.3. Avaluació 5.6. Compartir materials. 5.7. Comunicació amb l’alumnat. 6. Hiperdocuments
|
Metodologia
Les sessions constaran d’una part teòrica i una pràctica, treballant sempre a partir de diferents casos en els quals els professors hauran d’aplicar els recursos proposats. Es combinarà les explicacions del ponent amb una metodologia dinàmica i participativa.
Ponent:
En Joan Alba és Enginyer tècnic en informàtica, ha cursat varis cursos i postgraus relacionats amb el treball col·laboratiu i tecnològic. Ha treballat a l’empresa privada gestionant un equip de feina en l’àmbit administratiu i financer. Actualment és professor de cicles formatius de grau mig i superior i d’ESO. Té el Google Certified Educator Level 2.