RELI EN ACCIÓ: Dinàmiques i recursos per a la classe de Religió

Ponent

Juanjo Fernández

 • Juan José Fernández  és Llicenciat en Fiolosofia i Lletres. Professor durant 18 anys en Jesuitas-Clot a Barcelona. Monitor, Director d’Activitats de temps lliure, catequista, consultor pedagògic en la fundació Escola Cristiana de Catalunya com a organitzador de diferents activitats de formació per a docents. En l’actualitat és conferenciant i formador per a famílies, escoles i empreses sobre temes educatius i motivacionals diversos.
  Autor de “La pregària de la porta” (Claret) “La oración de la puerta” (PPC), “Preguem de la A a la Z” (Claret), “Déu ens perdona sempre” (PAM), “Animació de la fe en el lleure” (Claret), “PregAdvent” (Claret), “Com ajudar els fills a estudiar i fer els deures del col.le” (Claret), “30 manaments per tractar amb adolescents” (Claret). Col.labora en el suplement “ARA criatures” del diari ARA, en el programa Popap de Catalunya Ràdio i en el programa “Revolució 4.0” de TV3.

Objectius

 • Reflexionar sobre les característiques de la classe de Religió, els reptes que planteja i les seves grans possibilitats.
 • Conèixer diferents propostes didàctiques per treballar diferents temes del currículum de Religió.
 • Posar en pràctia un bon nombre de propostes per a comprovar les seves possibilitats.
 • Generar capacitats d’adaptar les distintes propostes de l’edat i el context dels alumnes.
 • Provocar el desig de crear noves activitats a partir dels recursos compartits.

Continguts

 • Llums i ombres de la classe de Religió: preparació, desconeixement, recursos, creativitat…
 • La importància del caràcter cultural de la classe de Religió.
 • La classe de Religió, àmbit privilegiat per a la educació a través de moltes disciplines.
 • Les possibilitat de treball amb La Creació, els episodis fonamentals de l’Antic Testament i el Nou Testament.
 • La diversitat d’elements didàctics i metodològic. Organització de dinàmiques.

Metodologia

Exposició magistral i dinàmiques participatives.

 

Activitat de transferència

Els assistents hauran de realitzar una proposta d’avaluació dins del marc ILE i competencial d’una part de la seva matèria d’aplicabilitat directa i de tal forma que serveixi de model transferible a anàlogues matèries i currículums d’altres matèries i cursos de l’etapa.Aquesta activitat s’ha de realitzar per tal d’aconseguir la homologació de Conselleria. Proposta d’activitat: Els assistents hauran d’elaborar un pla d’activitats que haurà de contribuir al tractament dels continguts de la clase de religió seguint les propostes didàctiques treballades i adaptades a l’edat dels infants. Les activitats podrán incloure: treball interdisciplinar amb l’àrea de realigió, ús de cançons, pel.lícules, visual thinking o jocs.

Avaluació per accedir a la certificació d’aprofitament 

En acabar la formació el professorat haurà de respondre correctament un qüestionari online d’avaluació. La realització d’aquesta prova online és obligatòria per a poder bonificar el cost del taller. [Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l’ocupació en l’àmbit laboral].

Lloc: Sant Josep Obrer (C/ Sebastià Arrom 3)

Dates i horari:

Dijous 27 de juny de 9h a 14h

Divendres 28 de juny de 9h a 14h