Projectes des de la perspectiva de l’Aprenentatge Servei I

Amb aquest taller es pretén realitzar una introducció a la metodologia educativa de l’aprenentatge servei. Es treballaran conceptes i pràctiques a partir d’anàlisi d’experiències i documentació bàsica i s’elaborarà un esbós de projecte APS.

aps2

Article per situar-se:

Vídeo per situar-se:

Objectius:

  1. Introduir els participants en la pedagogia de l’aprenentatge servei.
  2. Identificar pràctiques educatives valuoses dels Col·legis diocesans de Mallorca, com a experiències properes o embrionàries d’ApS.
  3. Explorar les necessitats socials i les oportunitats de servei en la ciutat, que poden ser vinculades a continguts curriculars específics..
  4. Planificar un projecte concret d’aprenentatge servei i comprometre’s a dur-lo a terme durant el curs 2018-2019.

Metodologia:

Els continguts del curs es treballen amb els recursos metodològics següents:

  • Explicacions recolzades amb powerpoints.
  • Anàlisi d’experiències a partir de pel·lícules o altra mena de reportatges.
  • Debats entorn dels continguts i de les experiències.
  • En la mida possible, participació de testimonis directes a les sessions, responsables i protagonistes de projectes ApS.
  •  Treballs, exercicis i dinàmiques individuals i grupals.
  • Disseny d’un projecte ApS real, que s’haurà de dur a la pràctica durant el curs 2017-18

 

Responsable del taller:

Anna Carmona Alcolea és llicenciada en filologia hispánica i té el postgrau en direcció de centres escolars. Actualment és Directora de l’Escola Solc Nou (des de 2002) i Directora de l’àmbit pedagògic de la Fundació Escola Vicenciana (des de 2007). A més, és professora de cicles formatius a l’Escola Solc Nou des de 1989. Ha escrit nombrosos articles, impartit tallers i conferències sobre l’Aprenentatge Servei des de l’experiència d’estar-ho aplicant al centre que dirigeix, experiència per la qual han rebut distincions i reconeixements en diversos àmbits.