OBJECTIUS
- Explicar de forma breu el concepte de ludificació.
- Mostrar el cas real d’una ludificació aplicada i funcional a partir del quadern d’observació.
- Crear les bases per a una ludificació a l’aula.
- Mostrar recursos per poder crear el material.
- Crear material per poder ludificar.
CONTINGUTS
- El quadern d’observació.
- La ludificació.
- Eines per poder crear material per una ludificació.
METODOLOGIA
El curs s’iniciarà amb un fonament teòric per després continuar a partir de les aportacions dels assitents (intervencions, anàlisi d’exemples, debat), les quals seran fonamentals per dur a terme les activitats de transferència, que seran aplicables a l’aula des del moment de la seva creació.
ACTIVITATS DE TRANSFERÈNCIA I APLICABILITAT:
Creació de cartes i insígnes relacionades amb la ludificació.
Els alumnes del centre educatiu realitzaran activitats ludificades dins l’aula, fet que farà que obtenguin un aprenentatge més significatiu dels conceptes treballats.
PONENT:
Albert Campos Ribot: és llicenciat en filologia catalana per la UIB (2013), titulat en Màster de Formació del Professorat (2014) i també en el curs experto en innovación, metodologías y evaluación aplicadas a la educación (2020) per la Fundación Maecenas, educación y cultura. És professor de llengua catalana i literatura i secundària des del curs 2013/2014 i habilitat de llatí des del curs 2018/2019 a l’Escolania de Lluc. Té un canal de youtube homònim amb el qual fa classe invertida a les seves sessions de llengua catalana.
AVALUACIÓ PER ACCEDIR A LA CERTIFICACIÓ D’APROFITAMENT
- En acabar la formació el professorat haurà de respondre correctament un qüestionari d’avaluació. La realització d’aquesta prova online és obligatòria per a poder bonificar el cost del taller. [Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l’ocupació en l’àmbit laboral].
- Projecte de transferència a l’aula per a l’homologació de la formació, d’acord amb el que preveu l’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de dia 24 d’abril de 2017 per la qual es regula l’homologació, el reconeixement, la certificació i el registre de la formació permanent del professorat no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 54, de 6 maig de 2017). https://edu.diocesansmallorca.org/projecte-homologacio/
IMPRESCINDIBLE INSCRIURER-TE AMB EL CORREU CORPORATIU DEL CENTRE