OBJECTIUS:
- Introduïr la Gamificació dins l’aula.
- Afavorir el treball centrat en la resolució de problemes.
- Desenvolupar el treball en equip.
CONTINGUTS
- Conèixer jocs de taula senzills per a adaptar-los a la nostra àrea de coneixement.
- Manejar plataformes en línia com Quizlet.com, Quizziz, Flipquiz i Classcraft.
- Crear un breakout edu amb l’ajuda de webs per a crear el material.
METODOLOGIA
Les sessions seran bàsicament pràctiques, a partir d’exemples concrets que siguin transferibles i escalables a qualsevol tipus de matèria i nivell. Els i les participants jugaran prèviament per tal d’analitzar les dinàmiques i les virtuts dels jocs de taula, jocs cooperatius online o scape rooms educatius.
FORMADORA
Llicenciada en Història de l’Art (UAB) i Màster en Art Medieval (Univ Toulouse), Maria Lluïsa Quetgles Roca és professora i coordinadora de la Comissió XXI²¹ del CC Sant Josep Obrer, on desenvolupa la seva tasca docent a l’etapa d’ESO. Aquest és el 3r any que és professora de l’Àmbit Sociolingüístic de 1r d’ESO, on hi ha introduït de manera molt activa les TAC i la gamificació per tal de fer més significatiu el procés d’ensenyament-aprenentatge de tot l’alumnat.
ACTIVITATS DE TRANSFERÈNCIA I APLICABILITAT
Cada participant podrà escollir el grau de gamificació que aplicarà a una part de la seva matèria: des de reconvertir un joc de taula existent (Dobble, Jungle Speed, Story Cubes…) fins a dissenyar un Breakout Edu transversal de diferents matèries, amb narrativa inclosa, per tal d’incloure l’alumnat dins aquesta metodologia activa.