Cooperant aprenem més i millor (SAA)

Ponents

Agustí Puigserver, llicenciat en Filosofia, màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius per la Universitat de Barcelona. Director pedagògic de Secundària durant 23 anys a Sant Josep Obrer. Formador de formadors sobre Direcció de Centres, i Implentació de la Secundària Obligatòria(FERE-IB i FERE Madrid),  Metodologia AICLE (a Espanya, Lituània, Dinamarca i Anglaterra), formació en lideratge i innovació per a equips directius(EC IB),Aprenentatge i avaluació per competències(EC-IB). Curs d’Especialista en Aprenentatge Cooperatiu per la Universitat de Minnesota.

Cristina Caparrós, mestra especialista en llengua estrangera (UIB), Títol d’Expert Universitari en Competències Lectoescriptores a segon cicle de primària (UIB) i Expert Universitari en Llenguatge Oral i Escrit en educació infantil i primer cicle de primària (UIB). Mestra durant 8 anys a l’escola La Immaculada. Curs d’Especialista en Aprenentatge Cooperatiu per la Universitat de Minnesota.

Objectius

  • Reflexionar sobre els beneficis de l’aprenentatge cooperatiu
  • Conèixer els elements clau de l’aprenentatge cooperatiu i com integrar-los dins la pràctica de l’aula
  • Aprofundir en els tipus d’aprenentatge cooperatiu i les seves possibilitats didàctiques.

Continguts

  • Els elements de l’aprenentatge cooperatiu
  • Tipus d’aprenentatge cooperatiu (Grups Base Cooperatius, cooperatiu informal i Cooperatiu formal) i aplicacions didàctiques
  • Les habilitats socials com a eix vertebrador de l’aprenentatge cooperatiu
  • Avaluació dins l’aprenentatge cooperatiu

Metodologia

Metodologia vivencial i activa, en la que els docents experimentaran els elements i les tècniques d’aprenentatge cooperatiu mentre aprofundeixen en el coneixement de les mateixes.

Activitat de transferència

  • Els assistents hauran de realitzar una proposta d’avaluació dins del marc ILE i competencial d’una part de la seva matèria d’aplicabilitat directa i de tal forma que serveixi de model transferible a anàlogues matèries i currículums d’altres matèries i cursos de l’etapa.Aquesta activitat s’ha de realitzar per tal d’aconseguir la homologació de Conselleria.

Avaluació per accedir a la certificació d’aprofitament 

  • En acabar la formació el professorat haurà de respondre correctament un qüestionari online d’avaluació. La realització d’aquesta prova online és obligatòria per a poder bonificar el cost del taller. [Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l’ocupació en l’àmbit laboral].

 

Lloc, dates i horari:

Sant Antoni Abat (Carrer de Sant Joan de la Creu, 58, 07198 Son Ferriol, Illes Balears)

  • 15/05/20 [16:00-20:00h]
  • 16/05/20 [8:30-13:30h]

Formulari d’inscripció