Competències emocionals per al benestar i la formació integral humana BISBE VERGER

Aquest taller és una repetició del de juny 2019

Ponent

Raúl Genovés

  • Raúl Genovés Company és Doctor en Filosofia. Titulat superior en teràpies naturals. Màster pràctic en psicologia transpersonal. Investigador vinculat a l’Institut de Recerca i Innovació Educativa de la UIB. Director i professor del Màster en Competències Emocionals, títol propi de la UIB. És professor col·laborador a programes de formació de diversos centres educatius i de professorat d’àmbit estatal.

Objectius

  • Facilitar el coneixement de les aportacions fonamentals dels estudis actuals de la neurociència sobre les emocions i les competències emocionals.
  • Vivenciar dinàmiques aplicades daquests i altres coneixements per al foment del benestar i la formació integral humana.
  • Conèixer propostes facilitadores de lharmonia i congruència entre pensament, sentiment i conducta a les relacions intrapersonals i l’empatia, la comunicació assertiva i la cohesió de grup a les relacions interpersonals.
  • Estimular la reflexió sobre la importància del propi exemple com a referència.

Continguts:

  • Neurociència, neuroeducació i formació integral humana. 
  • Importància de les dinàmiques de pensament i les imatges. 
  • Comunicació assertiva i el tractament resolutiu i pacífic de possibles problemes i conflictes.
  • Teoria i pràctica de la consciència corporal i la respiració conscient per a la regulació emocional i la gestió de l’estrès.
  • Propostes per a la transferència i la continuïtat.

Metodologia

Les sessions consten de dues parts, de les quals la primera està dedicada a la presentació dels continguts teòrics en qüestió i a l’explicació de les propostes pràctiques. La segona part està dedicada al taller pràctic per a la realització de les dinàmiques i exercicis. Finalment es dedica un temps per al diàleg i les conclusions.

Activitat de transferència

Els assistents hauran de realitzar una proposta d’avaluació dins del marc ILE i competencial d’una part de la seva matèria d’aplicabilitat directa i de tal forma que serveixi de model transferible a anàlogues matèries i currículums d’altres matèries i cursos de l’etapa.Aquesta activitat s’ha de realitzar per tal d’aconseguir la homologació de Conselleria.

Avaluació per accedir a la certificació d’aprofitament 

En acabar la formació el professorat haurà de respondre correctament un qüestionari online d’avaluació. La realització d’aquesta prova online és obligatòria per a poder bonificar el cost del taller. [Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l’ocupació en l’àmbit laboral].

Formulari d’inscripció