Ponents
Sonia Barceló i Lina Beltrán
- Sonia Barceló, Llicenciada per ADE amb especialitat en recursos humans.(Universitat Ramon Llull, Barcelona). Coach experta per l’Institut Europeu de Coaching de Madrid. Especialista en coaching educatiu, personal i intel·ligència emocional. Practitioner en PNL (Instituto Potencial Humano, Madrid). Co-fundadora de Coaching Project Mallorca.
- Lina Beltrán, llicenciada en psicologia i counselling per Richmond University, Londres. Postgrau en coaching (CoachVilas, Palma de Mallorca). Especialista en coaching educatiu, personal i intel·ligència emocional. Màster en Psicopatologia i Salut (UNED). Màster en Trastorns de la conducta alimentària (Centro de psicología Bertrand Russell, Madrid). Practitioner en PNL (Instituto Potencial Humano, Madrid). Co-fundadora de Coaching Project Mallorca.
Objectius
- Aprendre a entrenar la intel·ligència emocional i com aplicar-la a l’aula per educar de forma més satisfactòria.
- Augmentar la introspecció i l’autoconeixement per part del professor, per tal de conèixer quines són les seves creences.
- Treballar tècniques de motivació cap a l’alumnat.
- Treballar estratègies amb eines concretes per aconseguir objectius i metes.
- Conèixer el paper dels pensaments i emocions i com treballar aquells que interfereixin negativament a l’aula.
- Millorar el clima d’aprenentatge a l’aula.
- Reforçar els recursos interns de l’educador / coach.
- Entrenar en la pràctica d’eines i tècniques de coaching per a dur a terme amb l’alumnat.
Continguts:
- Introducció del coaching educatiu: Recursos i pla d’acció
- Identificació i canvi de les creences limitants del professor
- Estils i tècniques de comunicació
- Eines internes i externes del professor-coach
- Estils d’aprenentatge
- Intel.ligències múltiples i talent
- Desenvolupament de la creativitat
- Posada en pràctica per mitjà de casos
Metodologia
- Els diferents continguts es treballaran des de la reflexió i protagonisme de l’aprenent, fomentant la naturalesa social de l’aprenentatge i personalitzant-lo de forma que es centri en els interessos dels assistents en referència a l’aplicabilitat per a la seva pròpia pràctica professional. Amb l’ús estructural de l’entorn GSuite i els ordinadors Chromebook.
Activitat de transferència
- Els assistents hauran de realitzar una proposta d’avaluació dins del marc ILE i competencial d’una part de la seva matèria d’aplicabilitat directa i de tal forma que serveixi de model transferible a anàlogues matèries i currículums d’altres matèries i cursos de l’etapa.Aquesta activitat s’ha de realitzar per tal d’aconseguir la homologació de Conselleria.
Proposta d’activitat: Creació d’un programa d’intervenció al grup classe que inclogui aspectes com : tècniques de motivació de l’alumnat, millora del clima d’aprenentatge i foment de la creativitat de l’alumnat.
Aplicació d’eines mitjançant casos pràctics d’alumnes.
Avaluació per accedir a la certificació d’aprofitament
- En acabar la formació el professorat haurà de respondre correctament un qüestionari online d’avaluació. La realització d’aquesta prova online és obligatòria per a poder bonificar el cost del taller. [Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l’ocupació en l’àmbit laboral].
Lloc: Sant Josep Obrer
Dates i horari:
Divendres 29/03/19 de 16h a 20h
Dissabte 30/03/19 de 8:30h a 13:30h